FAQ

FAQ

  • Om CupSupport
  • Om spelschema
  • Om projektorvisning

Om CupSupport

Är CupSupport gratis?
Ja, CupSupport är ett gratis resultatsystem för cuper upp till 5 lag. När du registrera ett gratískonto på CupSupport, så blir det automatiskt cuptyp Brons, som alltså är gratis att använda för cuper upp till 5 lag. Det är också ett utmärkt sätt för arrangörer av större cuper att testa och prova CupSupport innan man väljer att uppgradera sin cup till antingen Silver- eller Guld-versionen!

Är CupSupport gratis även för kommersiella cuper?
Ja, Brons-versionen är gratis för alla typer av cuper.

Vilka funktioner har Cupsupport?
Viktigaste funktionerna är Live-resultat och rullande projektorvisning, anmälningssystem, nyheter- och cupinformation, mailutskick mm. CupSupport har även en funktion för att automatiskt skapa spelschema.

Jag har glömt lösenordet?
Om du har glömt lösenordet till inloggningen, så kan du enkelt beställa ett nytt lösenord på följande länk. Innan du beställer ett nytt lösenord, testa att starta om webbläsaren eller testa med en annan webbläsare. Var noga med stavningen på din epost-adress. Tänk på att varje gång, som du besöker startsidan (www.cupsupport.se), så blir du automatiskt utloggad.

Vad är det för systemkrav?
Det som krävs är en dator/surfplatta/mobil med en webbläsare och tillgång till internet.
För administratörer, så rekommenderar vi en bärbar dator eller surfplatta. Undvik om möjligt äldre versioner av Internet Explorer. CupSupport använder cookies för att hålla reda på om man är inloggad. Därför är det viktigt att webbläsaren tillåter cookies och att man inte surfar i privat-läge. Tänk på att varje gång, som du besöker startsidan (www.cupsupport.se), så blir du automatiskt utloggad.

Vilka driver CupSupport?
CupSupport drivs av Cupsystem Sweden AB. Styrelsens säte finns i Kalmar. Momsregistrerad och godkänd för F-skatt.

Kan man få support?
Vi svarar normalt inom ett par timmar på email. Om du inte har fått svar inom 12 timmar, så kolla i din skräppost. Har du inte fått svar via email, så kontakta oss istället via ett privatmeddelande på vår facebook-sida.

Hur ofta uppdateras CupSupport
Historik på uppdateringar finns på Nyhetssidan.

Hur länge sparas resultaten?
Vår ambition är att spara alla resultat för alltid. Ej påbörjade eller ofullständiga cuper raderas dock så småningom.

Har ni någon App för iPhone eller Anroid?
Nej, tyvärr. Vi har för närvarande ingen app.

Om Spelschema

Hur fungerar klasser?
En turnering består av en eller flera klasser. Exempel på klasser är t.ex dam- och herrklass. Det är också vanligt att man dela in turneringen efter olika åldersklasser. Om man bara har en klass i turneringen så kan man t.ex döpa klassen efter året (t.ex 2017). varje klass kan sen innehålla upp till 10 grupper.

Vilket är det optimala antalet lag per grupp ?
Det bästa är att eftersträva ett jämnt antal lag per grupp, så att man undviker att ett lag måste stå över i varje spelomgång. För de flesta turneringar så är 6 lag per grupp optimalt. Då belastas spelschemat med 15 gruppspelsmatcher. Utökar man gruppen med 1 lag till 7 lag, så belastas gruppspelet med 21 matcher. Använd gärna vårt verktyg CupCalculatorn för att beräkna antal matcher vid gruppspel. Man bör också undvika alltför små grupper (t.ex 4 lag/grupp), då det är risk att lagen får spela flera matcher i följd.

Har ni stöd för spelformen Cup Americano?
Nej, men vi rekommenderar sajten PadelCup.se för Cup Americano-spel

Kan programmet skapa ett spelschema automtiskt?
Ja, CupSupport kan automatiskt skapa spelscheman. Programmet kan även beräkna starttider för mtacher osv.

Om projektorvisning

CupSupport har stöd för projektorvisning med scrollande visning av spelschema och resultat. Projektorvisning av spelschema och resultat rekommenderas för barn- och ungdomscuper (reklamfritt). Resultatvisningen kan döljas så att enbart spelschemat visas.

Kan man använda projektorvisning utomhus?
Ja, funktionen kan användas för att ha scrollande resultat på t.ex en bärbar dator. Placera t.ex en bärbar dator vid sekreteriatet eller vid frukt- och godiskiosken så får ni en naturlig mötesplats.

Hur anpassar man upplösningen/storleken vid projketorvisningen?
Använd webbläsarens funktion för att förstora/förminska så att visningen anpassas efter er skärm eller projektor.

Kan man använda flera projektorer?
Ja, Det går utmärkt. Smidigt att använda om man har spel i t.ex flera sporthallar.


2012-2022 CupSupport.se / Cupsystem Sweden AB