Tennis på CupSupport.

Det är gratis att skapa ett konto på CupSupport. Mindre cuper är gratis men för större cuper så behöver man uppgradera till Silver- eller Guld-versionen.

Gratis-versionen gör det möjligt att testa CupSupport innan man väljer att uppgradera till en betalversion.

Klicka på Skapa konto för att skapa ett gratis konto på CupSupport.
Fyll i cupnamn, sport, e-post och hitta på ett lösenord.
Välj sport Tennis eller Padel för att senare i programmet kunna aktivera resultat-rapportering i tennisformat. Istället för att ange resultatet som 2-1 i set , så kan man i istället ange 6-2, 4-6, och 6-1.
Tips! Skriv upp lösenordet i mobilen, så att du har det sparat!


Vid t.ex inaktivitet under en längre stund, så blir man automatiskt utloggad. OBS! Inloggning till kontroll-panelen sker överst på startsidan.

Om du har glömt lösenord, kolla i mobilen eller begär ett nytt lösenord via glömt lösenord.. Om du inte får ett e-mail inom någon minut, kolla i spam-lådan.

Välkommen! När du är inloggad så kan du välja om du vill använda gratis-versionen eller om du vill uppgradera till en betalversion.

Vi rekommenderar att du som administratör använder en dator (eller surfplatta) för att på ett smidigt sätt administrera er cup.

Kontrollpanelen är hjärtat i systemet. Här finns knappar för gruppspel, slutspel och klasser.

Börja med att skapa (minst) en klass i "Hantera Klasser". Varje klass kan ha ett eget, separat slutspel. Återvänd sen till kontrollpanelen.

Klassnamn kan vara t.ex Herr, Dam, P18 etc.

Kontrollpanelen är hjärtat i systemet. Här finns knappar för gruppspel, slutspel och klasser.

Fr.o.m Oktober 2021 så kan man testa CupSupport v.3.0
(Gamla versionen av Hantera Gruppspel finns kvar för de som vill fortsätta jobba med det. Klicka här för instruktion för gamla versionen.)

Klicka på Skapa Spelschema (v.3.0) i kontrollpanlelen så kommr du till sidan Visa tabeller. Börja med att lägga till lag i grupperna. Klicka på knappen Nytt Lag.


Skriv in lagnamn, välj klass och grupp. Klicka sen på spara för att spara laget. (Det får inte finnas flera lag med samma namn i samma klass.)

Nu har vi lagt till fyra lag i Grupp 1 och klass 2021.

När du har lagt till alla lag i en grupp, då kan du skapa ett automatiskt spelschema för gruppen. Klicka på knappen Skapa spelschema vid gruppen, som du vill skapa spelschema för. Låt CupSupport göra jobbet!

Det går att låta programmet lägga in tid och datum för matcherna.

Tips För större och komplexa turneringar, så kan det vara bättre att bara skapa ett automatiskt spelschema (utan dag & tid) genom att trycka sig vidare utan att ändra några inställningar. Sen går man in på varje enskild match i Hantera Gruppspel och lägger in t.ex tid & plan.

Nu har programmet skapat ett automatiskt spelschema för grupp 1 i klass 2021.
Detta är standard mode, dvs en ruta för mål/poäng för hemmalaget och en ruta mål/poäng för bortalagaet. Detta fungerar om fyller i hela set, t.ex att en tennismatch slutar 2-1 i set.

Underst på sidan så kan man aktivera Tennismode.

Bekräfta att du vill byta till Tennismode
(Så att du kan fylla i setresultat som t.ex 6-1,6-4)

Här kan man fylla i resultatet i varje enskilt set. Programmet kommer att hålla koll på Vunna Set, Förlorade Set, Vunna Games, Förlorade Games, Set/games skillnad och naturligtvis matchpoäng. Normalt spelas en tennismatch bäst om 3 eller 5 set. Men programmet kan hantera matcher om 1,2,3,4 eller 5 set. Programmet kan även acceptera oavgjorda matcher.

Matchen måste markeras som Avslutad för att den ska räknas med i tabellen.

Klicka på knappen Tabeller för att visa tabellen.
Tabellen efter en genomförd 5-set-match. Tabellen sorteras efter Poäng, Setskillnad och Gamesskillnad. Om två lag hamnar på samma poäng, så kan man manuellt justera ordningen genom att ändra på dold rankingpoäng i tabellen. (Pil Upp eller Pil ner för att ändra RP.)

Så här ser det ut för besökarna när de besöker din cupsida.


För mer information, se även förklaringen för Standard Mode, där andra funktioner beskrivs.

Hantering av slutspel.

Varje klass kan ha ett eget slutspel. Gå till kontrollpanelen och klicka på Hantera Slutspel.
Varje slutspel kan bestå av upp till 50 slutspelsmatcher.

2021 CupSupport.se / Cupsystem Sweden AB