Basket - Program för basket.

CupSupport erbjuder gratis spelschema och tabell för basket. Det är gratis för (upp till) 5 basketlag. För större basketcuper eller seriespel, så behöver man uppgradera till silver- eller Guld-konto. Skapa gratis konto för basket

Cupsupport kan hantera olika klasser (t.ex Herr och Dam) och olika grupper. Slutspelet kan presenteras antingen i text eller i grafik. Dessutom så finns det en mängd olika stödsystem för t.ex anmälningar, Hantera Domare, Projektorvisning, Cupsida, Infosida för besökare mm. Börja med att skapa ett gratis konto för basket.

I basket sker poängräkningen genom att spelarna skjuter bollen genom motståndarnas korg. Här är de grundläggande poängreglerna:
  • Tvåpoängare: Ett skott som görs från innanför den trelinjegränsen (också känd som 3-poängslinjen) ger två poäng.
  • Trepoängare: Ett skott som görs från utanför trelinjegränsen ger tre poäng. För att räknas som en trepoängare måste spelarens fötter vara helt utanför linjen när skottet tas.
  • Fri kast: När en foul begås i ett skottförsök, får spelaren ett eller flera fria kast beroende på varifrån skottet togs. Varje lyckat fritt kast ger en poäng.

Matchen består av 4 perioder om vardera 10 minuter. Om en match slutar lika blir det förlängning. Förlängningar fortsätter i 5-minutersperioder ända tills något av lagen vinner. En basketmatch kan aldrig sluta oavgjort. (*Periodtid skiljer mellan basket i Europa och USA)

sökord: program för basket, basketball