Boule - Program för Boule.

CupSupport erbjuder gratis spelschema och tabell för Boule. Det är gratis för (upp till) 5 lag eller 5 spelare. För större bouleturneringar eller seriespel, så behöver man uppgradera till silver- eller Guld-konto.
Skapa gratis konto för Boule.

Poängräkning i Boule.

Man spelar sina klot mot en liten målkula (lillen) och spelet går ut på att man får poäng för de klot det egna laget har placerat närmare lillen än motståndarnas bästa kula. Man spelar om 1-6 poäng per omgång. Det första laget (eller spelaren om man kör singel) som når tretton poäng (13) blir spelets vinnare. En boulemath kan alltså sluta t.ex 13-5. CupSupport sätter inga begränsningar, utan ni kan spela efter egna bouleregler och köra till vilket poäng ssom helst.

Så här spelas Boule.

Spelet inleds med att man avgör genom lottning vem som ska kasta målkulan, känd som lillen. En spelare från det vinnande laget ritar upp en ring på marken och kastar sedan lillen ett avstånd på mellan 6 och 10 meter. Spelarna kastar sina klot från denna ring under omgångens gång. Det är laget som inte har klotet närmast lillen som fortsätter att kasta. Lagmedlemmarna kan fritt välja i vilken ordning de vill spela sina klot, eftersom det inte finns någon fastställd turordning. Valet om vem som kastar styrs av den rådande situationen på spelplanen.

När samtliga klot är kastade för omgången, summeras poängen. Det lag som vunnit omgången startar den nya omgången genom att åter rita en ring och kasta ut lillen. Det första laget som når tretton poäng blir spelets vinnare.

I boule spelar man antingen singel (en mot en), dubbel (två mot två) eller trippel (tre mot tre). I singel och dubbel har man tre klot vardera och i trippel har varje spelare två klot. Kloten är av metall och man spelar på grus.
Så här ser det ut i Hantera Gruppspel när du är inloggad. Det går i CupSupport välja om en seger ska ge 1,2 eller 3 poäng. Kom ihåg att markera att matchen är avslutad för att poängen ska räknas med i tabellen.

sökord: program för boule